Fruitmousse

Variatie

Toen ik net begon met glutenvrij eten, at ik elke morgen havermout. Elke dag hetzelfde eten is niet zo goed voor je. En elke dag havermout eten ook niet. Variatie is belangrijk. Té is nooit goed. Bovendien vind ik het prettig (en mijn lijf ook) om niet bij elke maaltijd als basis koolhydraten te hebben. Als ik dus ’s middags een rijstwafellunch of glutenvrije crackers neem, of ’s avonds als basis glutenvrije pasta eet, dan heb ik ’s ochtends liever een granenvrij of granenarm ontbijt. Ik wisselde altijd af met een kiemenontbijt. En in de zomer eet ik ook graag het ijsontbijtje. Maar nu heb ik een nieuw ontbijtje bedacht en die mag zeker mee in dit roulatieschema.

Fruitmousse3  Fruitmousse4 Fruitmousse6

Nodig

voor 1 persoon:
1 avocado
1 kiwi
1 limoen (of citroen)
3 dadels
1 handvol blauwe bessen (of verse bramen)
1 eetlepel hennepzaad
1 handje pistachenootjes (ongezouten, ongebrand)
1 eetlepel kokosrasp

Bereiden

Lepel de avocado uit en schil de kiwi. Doe deze met de dadels, bessen, hennepzaad en kokosrasp in een kom en maal het tot mousse met de staafmixer. Was de limoen en rasp de schil. Pers de limoen uit, doe het sap in de kom en meng het door het mengsel.
Doe nu de mousse in een schaaltje en garneer met de limoenrasp en pistachenootjes.

Door de vezels uit de kokosrasp en de (gezonde!) vetten uit de avocado en de nootjes is het een heel voedzaam ontbijt. De blauwe bessen en de bramen zijn een goede bron van anti-oxidanten en vitaminen.

Fruitmousse1 Fruitmousse2

 

2 gedachten over “Fruitmousse”

  1. Lekker ontbijt Leen! Wel veel hoor.. Ik heb t gemaakt met nectarine, blauwe bessen en framboos, en pompoenpitten. Ook lekker!

Reacties zijn gesloten.

Vitaliteitscentrum Utrecht