Supermarkt
Mijn winkelwagentje in de supermarkt is elke week minder vol. Steeds meer paden loop ik zonder nog te kijken naar de inhoud voorbij. Omdat ik alle verpakkingen uitgebreid bestudeerd heb en al die troep niet meer in huis wil hebben.
Maar sinds kort kijk ik af en toe naar de pakjes en potjes om inspiratie op te doen voor eigen recepten. Ik zag wakame-crackers staan en bedacht dat ik ook wel een japanse/zeewier crackervariatie kon maken op de glutenvrije crackers.
Nodig
90 gr boekweitmeel
90 gr rijstmeel
4 eetlepels lijnzaad
3 eetlepels havermout
6 eetlepels sesamzaad
3 theelepels Ao Nori
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
1/2 theelepel (Keltisch zee-)zout
2 eetlepels gesmolten kokosolie
125 ml water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel het in twee helften. Rol het deeg plat tussen twee vellen bakpapier en snijd met een scherp mes vast rechthoeken in het deeg, zodat ze na het bakken makkelijk te breken zijn.
Bak de crackers ongeveer 30 minuten in de oven. Houd ze in de gaten, hoe dunner ze zijn hoe eerder ze klaar zijn.