Bloemkoolwafels

Onverwacht

Geïnspireerd door een recept van iemand anders heb ik deze wafels bedacht. Onverwacht lekker! Ik ben helemaal geen fan van bloemkool, dus ik haal het bijna nooit in huis. Maar deze mag vaker op het menu! Ook de kinderen hebben er heerlijk van gegeten.

Koemelkvrij

Dit recept is niet zuivelvrij, maar wel koemelkvrij. Ik heb pecorino gebruikt. Dit is te vinden bij de parmezaanse kaas in de supermarkt, bij de verse kazen. Schapenkaas is veel makkelijker verteerbaar dan koemelk dus als ik zuivel in een gerecht wil verwerken gebruik ik pecorino, schapenfeta of harde/zachte geitenkaas.

Bloemkoolwafels2

Nodig

1 bloemkool
2 eieren
100 gr pecorino
kruiden naar smaak:
– nootmuskaat
– gemalen kruidnagel
– paprikapoeder
– zout en peper
evt boekweitmeel

Wafelijzer of tosti-ijzer
Kokosolie of roomboter

Bereiden

Snijd de bloemkool in stukjes en kook hem gaar. Giet af en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht uit is. Knijp de bloemkool evt uit in een theedoek.
Verwarm het wafelijzer voor.
Doe de bloemkool in een kom en voeg de eieren toe, met de in stukjes gesneden pecorino en de kruiden.  Pureer dit tot een glad mengsel.  Als het te vochtig is, voeg dan een eetlepel boekweitmeel toe.
Smeer het wafelijzer in met kokosolie of roomboter. Voeg steeds een paar scheppen van het mengsel toe en laat het gaar worden.

Lekker met een paar klodders zelfgemaakte mayonaise.
Serveer het met een uitgebreide salade bijvoorbeeld.
Eet smakelijk!

Vitaliteitscentrum Utrecht