Op internet vind je veel verschillende recepten voor bananenbrood. Een lekkere cake/brood, zoet door de bananen en lekker ‘sticky’. Laatst had ik wat te rijpe bananen op de fruitschaal liggen en ik heb een eigen recept bedacht.
Nodig
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
30 gram hazelnootmeel
2 bananen
3 eieren
1 handje gojibessen
8 dadels
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel (of koekkruiden)
10 gr kokosrasp
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Bereiden
Week de dadels en gojibessen in lauw water. Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix met een staafmixer de melen met de havermout, de bananen en de eieren. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en zet het 35-45 minuten in de oven. Ik houd ervan als hij een beetje plakkerig is dus haal hem na 35 minuten uit de oven.