Zoete aardappelpuree

In mijn nieuwe eetpatroon passen geen aardappelen meer. Aardappelen worden in je lichaam zeer snel omgezet in suiker en geven de welbekende piek en daarna de dip in je bloedsuikerspiegel. Een lekkere en gezonde vervanging is de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd. Dit is eigenlijk een wortel, dus het valt onder de groente, maar je kunt hem net zo eten als gewone aardappels. Je kunt er ook frietjes van bakken, gebakken aardappelschijfjes van maken en dus ook puree van maken. Lekker als bijgerecht bij het gehaktbrood bijvoorbeeld.

Nodig voor 4 personen
3 grote zoete aardappels
1 ei
1 klontje roomboter
(Keltisch zee-)zout en peper

Bereiden
Schil de aardappels en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg een ei en een klontje roomboter toe en maak er een zachte puree van met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Vitaliteitscentrum Utrecht