Wraps

Hartig of zoet

Al een tijdje wilde ik glutenvrije wraps maken. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd en dit keer een eigen variatie gemaakt. Ivm het gebruik van kikkererwtenmeel zijn ze het lekkerst om hartig te eten, maar ze kunnen ook prima door als zoete pannenkoek.

Wrap

Nodig

Voor 5 wraps:
kokosolie
50 gram kikkererwtenmeel
50 gram boekweitmeel
100 ml havermelk
200 ml water
1 ei
peper, zout
evt kruiden naar smaak: ik gebruikte kurkuma en cayennepeper

Wrap3 Wrap4

Bereiden

Doe het meel bij elkaar in een kom en voeg water en melk toe. Voeg ook het ei en de kruiden toe en kluts het goed door elkaar.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de wraps aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

Je kunt ze met van alles beleggen. Ik heb er een salade met rucola, kiemen, avocado, courgettespirelli, pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten, schapenfeta en kappertjes bij gemaakt en een deel daarvan erin gerold.
Andere opties:
– zelfgemaakte mayonaise met gerookte zalm, zeekraal en veldsla
– zachte geitenkaas met zelfgemaakte pesto en rucola
humus, zongedroogde tomaatjes en avocado

Wrap2 Wrap1

Vitaliteitscentrum Utrecht