Snackrepen

Ik heb in kookboeken en op internet al veel recepten van repen voorbij zien komen. Ik  heb er nog nooit een gemaakt want je hebt daarvoor een keukenmachine nodig. Nu heb ik van een heel lief schoonzusje ineens een keukenmachine gekregen, dus het eerste wat ik daarmee heb gedaan is eigen repen maken. Deze zijn heel spontaan ontstaan. Dit recept is een typisch geval van ‘wat heb ik in huis en wat zal ik eens bij elkaar gooien’. Vandaar dat de ingredienten ook niet ernstig gewogen en afgemeten zijn. Dat luistert ook niet zo nauw, je kunt je eigen variatie maken als je iets niet in huis hebt of juist wel.

Repen3

Nodig
Voor de repen:
15 dadels
1 handje gojibessen
6 vijgen
1 handje moerbeien
1 rijstwafel
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels havermout
2 eetlepels zonnebloempitten
2 eetlepels pompoenpitten
3 eetlepels notenpasta
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel cacaonibs
1 eetlepel kokosolie

Voor de topping:
2 eetlepels kokosolie
1 handje kokosrasp

Bereiden
Week de dadels en de gojibessen even in lauw water. Voeg alle andere ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en voeg tot slot ook de dadels en gojibessen toe.
Ik heb zelfgemaakte hazelnoot-chocoladepasta gebruikt en cashewnotenpasta. Maar gemengde notenpasta, cashewpasta of amandelpasta kan vast ook prima. Een eetlepel cacao kan dan wel lekker zijn om er nog bij te doen.

Repen Repen1

Als het een plakkerige massa is geworden, kiep je het in een met bakpapier beklede brownievorm en druk je het stevig aan met een lepel.
Smelt zachtjes de kokosolie voor de topping in een klein pannetje samen met de kokosrasp en smeer dit uit over het geheel. Zet het even in de koelkast om op te stijven en snijd er dan repen uit. Bewaar het ook in de koelkast.

Repen2

 

 

Vitaliteitscentrum Utrecht