Rucola-pesto

Rucolapesto2 Rucolapesto

Eigengemaakte pesto is zoooo lekker. Op een rijstwafel met geitenkaas, door de sladressing, op een toastje…
Ik vind het altijd wel een beetje duur om twee plantjes basilicum en een bakje pijnboompitten en een stuk pecorino in een potje te stoppen. Nu heb ik een goedkopere variant ontdekt en deze is net zo lekker!

Nodig
1 zak rucola8 walnoten
50 gr pecorino
2 teentjes knoflook
Scheut olie (olijf of walnoot)
Zout en peper

Bereiden
Simpel: pel de walnoten, rasp de kaas, doe alles in de blender/keukenmachine/staafmixer en maak er een lekker smeuïg geheel van.
Steriliseer het potje waar je het in doet, dan kan je het ongeveer een week bewaren in de koelkast. Als je een scheutje extra olie bovenop doet, blijft het langer goed.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    suiker- zuivel- en glutenvrij