Overnight oats

Overnight oats

Eigen recept

Elke zichzelf respecterende foodie heeft haar eigen recept voor een overnight oats, dus ik ook! Neehoor, ik vind dat niet nodig, maar bij het uitwerken van een receptenboekje voor mensen die bij mij een eerste consult hebben gehad, vind ik het toch fijn als het mijn eigen recepten zijn die ik verspreid. En als ik dan toch mijn eigen recept heb gemaakt, mag iedereen er natuurlijk van meegenieten!

Dit ontbijtje maak je ’s avonds al klaar en hoef je ’s ochtends alleen nog even te mixen. Dat maakt het een heerlijk ontbijtje on-the-go,

Nodig

voor 2 personen:

100 gram havermout
50 gram amandelen
3 dadels
250 gram havermelk
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanillepoeder
1 eetlepel rauwe cacao
1 handje blauwe bessen

Bereiden

Zet ’s avonds de havermout, amandelen en dadels in de week in de havermelk en dek het af.
De volgende ochtend voeg je de kaneel, vanillepoeder en cacao toe en mix je dit met de staafmixer of je doet het even in de blender. Doe het in twee bakjes en voeg de bessen toe. Lekker met wat kokosrasp en cacaonibs als topping!

Overnight oats1 Overnight oats2 Overnight oats3

 

Vitaliteitscentrum Utrecht