Gezellig
Het allerfijnste aan dit gerecht is dat het zo weinig tijd kost. Als je kleine kinderen hebt weet je dat het moment dat je wilt/moet gaan koken meestal niet het moment is dat de kinderen gezellig zelf gaan spelen. Die zijn dan ook moe en chagrijnig. Dat is de reden dat hun tv/computer-halfuurtje bij ons om half zes ’s avonds ingaat. Meestal heb ik dan twee knullen achter een beeldscherm en eentje bij mij op de aanrecht. Ook wel gezellig!
Maargoed, dit is een ultiem maaltje voor dat soort dagen. Je gooit alles in een ovenschotel en dan heb je een half uur je handen vrij!
Nodig
voor 3 personen:
3 el kokosolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 halve pompoen
2 winterwortels
1/2 courgette
1 handje (kastanje)champignons
2 zoete aardappelen
1 handje zonnebloempitten
1 handje pompoenpitten
evt 1 bakje biologische spekjes
salie en rozemarijn
zout, peper
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortelen in stukjes en stoom of kook ze 5 minuten. Snijd intussen alle andere groenten in blokjes. Snijd de ui grof en laat de knoflook heel.
Leg de kokosolie onderin de ovenschaal. Verspreid daaroverheen alle ingrediënten, voeg de kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en zet de schaal een half uur in de oven. Hussel tussendoor even alles om.
Nu heb je tijd voor je kinderen, een boek, of om een lekkere salade te maken 🙂
Wij eten dit altijd stiekem met een klodder zelfgemaakte mayonaise.