Linzenburgers

Smullen

Deze linzenburgers waren een uitprobeersel op basis van een andere vegetarische burger en we hebben zitten smullen! Zelfs het kleinste aapje, dat niets lust (vooral geen groene dingen), heeft er twee op.

Linzenburgers1 Linzenburgers4

Nodig

1 blik linzen (bio 400 gr)
60 gr blanke amandelen
1 ui
2 teentjes knoflook
3 handen spinazie
1 tl komijn
1/2 tl cayennepeper
1 tl kurkuma
1 handje verse koriander
1 el pijnboompitten
1 ei
2 el kikkererwtenmeel
zout en peper

Bereiden

Spoel de linzen af, maal de amandelen tot meel, snipper de ui en knoflook en hak de spinazie grof.
Meng alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine en maak er burgers van. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant.

Wij hebben het gegeten met wat salade en een komkommerraita,  met een courgette-preisoepje. Maar toen was het te donker om nog foto’s te maken…

Linzenburgers Linzenburgers2 Linzenburgers3

    Een gedachte over “Linzenburgers”

    1. Het deeg werd bij mij iets te nat, maar smaak was lekker. Kan je aangeven hoe groot het blik is dat je gebruikt (hoeveel gewicht aan linzen dus)?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    suiker- zuivel- en glutenvrij