Krentenbolletjes

Zacht en zoet

Deze bolletjes zijn heerlijk zacht en zoet. En meestal veel te snel weer op…

Krentenbolletjes

Nodig

100 gram havermout
50 gram boekweitmeel
50 gram teffmeel
50 gram zonnebloempitmeel
50 gram amandelmeel
4 eieren
125 ml havermelk
1 tl vanille extract
1 eetlepel psyllium
75 gram roomboter
1 handje gele rozijnen
1 handje bruine rozijnen
1 handje krenten
1 tl kaneel
1 el wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Smelt de boter (of kokosolie) zachtjes in een pannetje op laag vuur.
Maal de zonnebloempitten (en eventueel de amandelen) tot meel.
Doe alle ingredienten samen in een kom en meng goed.
Maak met twee lepels bolletjes op de bakplaat, ongeveer 12 stuks, en zet ze ongeveer 45 minuten in de oven.

Krentenbolletjes1 Krentenbolletjes2 Krentenbolletjes4

    suiker- zuivel- en glutenvrij