Kip-kerrie salade

 Kipkerrie1 Kipkerrie

Af en toe maak ik stiekem wat foto’s in de supermarkt. Van producten die ik niet meer koop bijvoorbeeld. Ik spiek dan nog even naar de ingrediënten en die blijven me verbazen. Wat stoppen ze er allemaal in?! En waarom? De belangrijkste reden is vaak dat we ervan blijven eten zodat zij er meer van kunnen verkopen. Want de voedingsindustrie draait alleen maar om geld. Die is er echt niet om de bevolking gezond te maken. En als het om geld gaat, wordt het vaak lelijk. Ik vind het echt heel ziek, de voedingsindustrie. Er wordt ingespeeld op de goedgelovigheid van mensen en door acties als kleinere letters voor de ingredientenlijst en steeds grotere letters om aan te kondigen hoe gezond een product wel niet is proberen ze ten koste van de gezondheid van de bevolking meer geld te verdienen. Maar hoe groter erop staat dat het gezond is, hoe kleiner de kans dat dat ook zo is. Ik kan me er zo kwaad over maken…

Maar liever gebruik ik die energie om mijn eten lekker zelf te maken. Dit keer heb ik een kip-kerriesalade gemaakt. Zonder suiker, gistextract (oftewel E621), nog meer suiker, gemodificeerd maiszetmeel, conserveermiddelen E202 en E211 (twee als gevaarlijk bestempelde E nrs, net als E621) en xanthaangom.
Gewoon met verse producten. En veel lekkerder!

kipkerriesalade1 kipkerriesalade

Nodig
300 gr biologische kipfilet
2 eetlepels gesmolten kokosolie
2 bosuitjes
2 augurken
2 theelepels kappertjes
3 zongedroogde tomaatjes
1/2 appel
3 eetlepels zelfgemaakte mayonaise
2 eetlepels geitenyoghurt
kerrie
kurkuma
mosterdzaad
zout, peper

Bereiden
Snijd de kip in kleine stukjes en marineer hem even in de gesmolten kokosolie met wat kurkuma, mosterdzaad, kerrie, zout en peper. Snijd intussen de bosuitjes, augurken, tomaatjes en de appel in kleine stukjes.
Bak de kip in de koekenpan met de marinade gaar, en meng intussen de overige ingrediënten in een schaal.
Voeg de kipstukjes toe aan het mengsel, en breng op smaak met peper, zout en nog wat kerriepoeder.

Heerlijk op de glutenvrije crackers!

Vitaliteitscentrum Utrecht