Kaas-uienbrood

Brood missen

Bij ontbijt en lunch mis ik het brood niet. Maar bij de soep of soms bij een salade ’s avonds vind ik het soms wel heel lekker.  Daarvoor is dit broodje heel geschikt. Kan ook prima bij de borrel! Vooral warm is ie lekker; de eerste keer dat ik dit maakte was er nauwelijks tijd om foto’s te maken, zo snel was het op.

IMG_2770 IMG_2771 IMG_2773

Nodig

50 gram havermeel
75 gram kikkererwtenmeel
150 ml bouillon
2 eieren
1 eetlepel kappertjes
1 grote rode ui
50 gram pecorino
2 eetlepels olijven
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
wat verse of gedroogde italiaanse kruiden
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven op 160 graden.
Kook het water, meng het met een beetje bouillonpoeder of een kwart blokje en laat dit even afkoelen.
Maak evt meel van de havermout in een blender of koffiemolen.
Meng de melen, bouillon en eieren door elkaar.
Voeg de overige ingredienten toe, bekleed een bakvorm met bakpapier, doe het mengsel in de bakvorm en zet het een uurtje in de oven.

    suiker- zuivel- en glutenvrij