HOrmoonbalans

Zijn je hormonen wel in balans?

Veel mensen hebben tegenwoordig te maken met een hormonale disbalans. We leven dan ook in een maatschappij die flink wat uitdagingen biedt voor onze hormonen: onder andere stress, ongezonde voeding en te weinig beweging zorgen ervoor dat ons hormonale systeem van slag raakt.

Als we het over hormonen hebben, denken we vaak aan het ‘gedoe’ waar vrouwen mee te maken hebben. Menstruatie en bijbehorende klachten, overgang, en dat soort zaken. Maar hormonen zijn voor mannen én vrouwen van levensbelang, en hebben met veel meer te maken dan alleen de voortplanting.


Klachten

Er zijn zoveel lichamelijke klachten waarvoor we in de reguliere zorg een smeerseltje of een pilletje krijgen om de symptomen te bestrijden, die hun oorzaak vinden in een hormonale disbalans. Artsen hebben vaak maar een paar minuten voor je om de klacht te bespreken en moeten dan iets voorschrijven. Ze krijgen geen tijd om in beeld te brengen wat er nog meer speelt en wat de oorzaak van het probleem kan zijn, zodat die aangepakt kan worden.

Overgewicht, diabetes, vermoeidheid, slaapproblemen, koude handen en voeten, darmklachten, huidklachten, PMS, ernstige overgangsklachten, vruchtbaarheidsproblemen, PCOS, schildklierproblemen, depressieve gevoelens, burn-out, libidoproblemen, candida, obstipatie, love-handles en cellulitis onder andere zijn verschillende klachten waar de oorzaak te vinden is in hormonale disbalans. En waar dus met een gezonde leefstijl vaak veel aan te doen is.

Hormoonbalans

Als je hormonen weer in balans zijn, verlopen alle lichaamsprocessen weer zoals het hoort en verdwijnen je klachten ook geleidelijk. Het is dan wel belangrijk om je nieuwe gezonde leefstijl aan te houden, want als je deed wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.

De principes van de Hormoonfactor zijn heel goed toe te passen in je dagelijks leven. Tijdens een traject begeleid ik je daarbij, zodat het een gewoonte voor je wordt om gezonde keuzes te maken. Het is geen quick fix. Geen medicijn waardoor je iets onderdrukt in het lichaam. Geen crashdieet waar je op wilskracht bepaalde resultaten behaald en daarna weer terugvalt. Het gaat echt om het eigen maken van een gezonde leefstijl.

Begeleiding

Omdat het eigen maken van een nieuwe leefstijl nou eenmaal tijd kost, bied ik trajecten aan van 3 maanden. Tijdens de intake bepalen we samen welk traject voor jou het beste past en hoe we het in gaan vullen. Dit hangt af van je klachten, je instelling, je hulpvraag en natuurlijk je budget.

Hormoonbalans Intensief
1x per week een consult: €900,-

Hormoonbalans Medium
1x per twee weken een consult: €500,-

Hormoonbalans Light
1x per maand een consult: €300,-

Vitaliteitscentrum Utrecht