Havermoutpap

Verwarmend en voedend

’s Ochtends eet ik vaak havermoutpap, vooral in de koude maanden. Het is lekker verwarmend en voedend: ik denk tot de lunch niet meer aan eten.

Havermout

Nodig

1 kopje havermout
2 kopjes havermelk
1 tl kaneel
1 el kokosrasp
3 abrikozen, in stukjes
1 el blauwe bessen
1 el kokosolie

Bereiden

Doe de havermout met de melk in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Voeg intussen alle ingrediënten toe behalve de kokosolie. Laat 5 min pruttelen en roer af en toe. Als het te stevig wordt, kun je nog wat havermelk of water toevoegen.
Doe de kokosolie in je kom en giet de havermout erbij.

Je kan met dit recept veel variëren, bijvoorbeeld appel, rozijn en kaneel, of cranberries en noten.

Het beste is om de havermout een nachtje te weken in water met een klein beetje zuur, citroensap of appelazijn, om het fytinezuur af te breken.
Ipv havermelk kun je ook ongezoete rijstmelk, amandelmelk of gewoon water gebruiken.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Vitaliteitscentrum Utrecht