Haverkoek

Haverkoek 1

Bij ons dient deze koek als vervanger van ontbijtkoek, als tussendoortje of als broodvervanging. Makkelijk te maken, lekker en gezond!

Nodig voor 1 cakevorm
200 gr havermout
200 ml water
3 eieren
1 tl vanillepoeder (ongezoet)
1 tl kaneel
2 eetlepels gesmolten kokosolie
1 handje kokosrasp

Vulling naar wens, bijvoorbeeld:
1 handje gojibessen
1 handje rozijnen
1 handje krenten
1 handje gemengde noten
3 abrikozen in stukjes
3 dadels in stukjes
3 vijgen in stukjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout, water, eieren, kokosrasp, olie, vanillepoeder en kaneel  door elkaar met de staafmixer.
Voeg de vulling naar wens toe, vet een cakeblik in met kokosolie en stort het mengsel erin.
Zet de cake 30 minuten in de oven.

Haverkoek

Probeer ook eens de volgende variaties:

Appeltaarthaverkoek: vulling van appel, rozijnen, krenten en walnoten.
Haverkoek2

Zomerkoek: vulling van aardbeien en frambozen (uit de vriezer), cacaonibs en cashewnoten.
Haverkoek4

4 gedachten over “Haverkoek”

  1. De koek is echt heerlijk!
    Heb je ook een idee waardoor hij iets minder nattig zou kunnen worden. Ik heb hem al 10 minuten langer laten bakken.
    Maar de mijne is kleffer dan die ik bij jou heb geproefd!

    Prachtige website heb je!
    Succes!

    1. Hoi Welmoed, gefeliciteerd! je bent de eerste die me een bericht stuurt. Het werkt dus!
      Je kan het proberen met iets minder water, ik doe het meestal op gevoel maar voor het recept heb ik toen bijgehouden hoeveel er van alles in ging en 200 ml gaf toen ook een stevige koek. Maar alle ovens zijn anders, dus dat kan een oorzaak zijn. Ik voeg ook vaak kokosrasp toe, dat neemt ook wel vocht op dus dat zou je ook kunnen proberen.

  2. Wat is die haverkoek lekker!! Heb al bijna de helft op haha! En in een mum van tijd!
    Maar goed dat m’n collega ‘m gisteren liet proeven!

    Thanks

Reacties zijn gesloten.

Vitaliteitscentrum Utrecht