Groententaart

Quiche

Al heel lang hebben we geen quiche gegeten omdat ik nog geen vervanging had voor de bladerdeeg bodem die ik altijd gebruikte. Vandaag had ik zin om iets uit te proberen en volgens mij en mijn testpanel is het een geslaagd experiment!

Gebruik hazelnootmeel en amandelmeel, of maak dit zelf van ongebrande, ongezouten noten. Je kunt ze makkelijk in een koffiemolentje tot meel malen en het is goedkoper dan kant en klaar meel kopen.

Ik heb alleen een foto gemaakt voordat ie de oven in ging… Hij was zo snel op!

Groententaart

Nodig

voor de bodem:
50 gram gemalen hazelnoten
50 gr gemalen amandelen
100 gr kastanjemeel
50 gr teffmeel
2 eieren
ca 50 ml water
snufje zout

voor de vulling:
1 ui
2 tenen knoflook
1 bakje biologische spekjes
1/2 bakje champignons
2 winterwortels
1/2 courgette
1 stronk van een broccoli
2 eieren
stukje pecorino
kruiden naar smaak (ik heb kurkuma, mosterdzaad en paprikapoeder gebruikt)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het een redelijk plakkerige massa is. Doe wat bakpapier in een springvorm van 20 cm en stort het deeg in de vorm. Druk het aan met een (natte) lepel.
Maak intussen de vulling door alle groenten te snijden en met de spekjes even aan te bakken. Als je met de spekjes begint, heb je geen vet meer nodig.
Stort de vulling op de taartbodem, kluts de eieren en giet dit eroverheen. Rasp de kaas er overheen en zet de taart 30 minuten in de oven.

Ik heb het geserveerd met een Oosterse salade.
Eet smakelijk!

Vitaliteitscentrum Utrecht