Glutenvrije crackers/toastjes

Rens Kroes

Dit is een eigen, glutenvrije, variant op de ‘crunchy crackers’ van Rens Kroes. Heerlijk als lunch of bij de borrel, bijvoorbeeld met zelfgemaakte guacamole, eiersalade, humus of auberginedip.

Glutenvrije crackers6

Benodigdheden

50 gr pompoenpitten
30 gr zonnebloempitten
30 gr lijnzaad
20 gr sesamzaad
20 gr chiazaad
20 gr gierst
30 gr havermout
90 gr kastanjemeel
80 gr boekweitmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 1/2 tl (keltisch zee)zout
2 el gesmolten kokosolie
125 ml water
Evt kruiden naar wens

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Roer alle ingrediënten door elkaar, je kan variëren met de zaden als je iets niet hebt of wilt. Ik heb er gedroogde salie en rozemarijn doorgegaan maar ook zonder kruiden zijn ze heerlijk.

Glutenvrije crackers 5

Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier (ik heb een grote oven maar verdeel het deeg in twee porties anders past het niet makkelijk), snijd met een scherp mes vast een formaat naar wens (toastjes of knäckebröd), en zet ze 30-45 min in de oven. De tijd is afhankelijk van de dikte van de crackers en van je oven dus houd ze goed in de gaten!

Glutenvrije crackers3 Glutenvrije crackers 4

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    suiker- zuivel- en glutenvrij