Glutenvrij brood

Net als vroeger

Dit brood heb ik zomaar een keertje in elkaar geflanst en het is lekker, knapperig van buiten en smeuiig van binnen! En makkelijk te maken. Ik maak het nu regelmatig en varieer ook met de ingredienten en topping. Als ik eens een keer geen tijd heb voor een soep of salade is het natuurlijk lekker makkelijk om iets af te snijden en te beleggen, net als ´vroeger´!
Laatst heb ik de laatste sneetjes verkruimeld en in wat roomboter gebakken tot het knapperig werd, en gebruikt als croutons voor in de soep.

 

Nodig

100 gram boekweitmeel
70 gram havermout
50 gram kikkererwtenmeel
50 gram sesamzaad
100 gram gemalen zonnebloempitten
50 gram pompoenpitten
50 gram lijnzaad
1 eetlepel psyllium (´darmondersteuner´ bij de drogist)
5 gram keltisch zeezout
100 gram gesmolten roomboter of kokosolie
4 eieren
150 ml water
1 eetlepel wijnsteenzuurbakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een broodvorm met bakpapier.
Meng alle ingredienten door elkaar tot een smeuiige massa, giet deze in de broodvorm en zet het 50 minuten in de oven.

Glutenvrij brood2 Glutenvrij brood3 Glutenvrij brood4

 

    Vitaliteitscentrum Utrecht