Courgettebrood

Groenten verstoppen

Ik houd ervan. Zoveel mogelijk groenten in zoveel mogelijk gerechten verstoppen. Hier is dat weer eens heerlijk gelukt!

courgettebrood1 courgettebrood

Nodig

1 courgette
1 rode ui
1 teen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl komijn
½ tl karwijzaad
Scheutje water
150 gr haver
150 gr boekweitmeel
4 eieren
Snuf zout
100 ml havermelk
1 flinke hand pompoenpitten of zonnebloempitten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bak de courgette met de ui en knoflook in kokosolie. Voeg de kurkuma, komijn en karwijzaad erbij.

Voeg een scheutje water toe en laat het stomen voor 10 minuten.

Doe in een mengkom de haver, boekweitmeel, eieren, zout, havermelk bij elkaar en meng goed. Voeg de courgette toe als deze klaar is.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm.
Strooi de pitten erover.

Zet het brood 45 min in de oven en laat goed afkoelen. Warm is ook heerlijk, maar dan kun je het moeilijker snijden.

Vitaliteitscentrum Utrecht