Chocoladetaartje

Chocoladetaartje

Toen mijn broer laatst bij ons kwam eten had ik zin om een extra lekker toetje te maken. Het leuke van veel bakken en proberen is dat ik meer zomaar durf te experimenteren. En deze ís toch lekker geworden. Als het niet zo voedzaam was geweest, hadden we met z’n drieen de hele taart in een keer opgesmuld!

Nodig
Voor de bodem:
200 gram ongebrande, ongezouten noten
(ik gebruikte 100 gram pecannoten en 100 gram amandelen)
150 gram medjoul dadels
1 eetlepel kokosolie

Voor de chocola:
4 eetlepels kokosolie
4 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel macapoeder (optioneel)
1 eetlepel cashewpasta (optioneel)
2 eetlepels ahornsiroop

Bereiden
Gebruik een taartvorm van 20 cm doorsnee en bekleed hem met bakpapier.
Als je geen medjoul dadels hebt, kun je ook andere dadels gebruiken. Omdat die harder en droger zijn, moet je ze vooraf even weken in lauwwarm water.
Doe de noten, dadels en kokosolie in de keukenmachine. Als de noten en dadels goed fijn zijn gemalen, doe je het mengsel in de bakvorm en druk je het goed aan met een lepel. Duw de zijkanten iets omhoog zodat de chocoladevulling er straks niet langsloopt. Zet de taartvorm even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Smelt de kokosolie zachtjes in een pannetje en voeg de cacao, macapoeder, cashewpasta en ahornsiroop toe en roer alles goed door elkaar.
Giet dit mengsel op de taartbodem en zet het 20 minuten in de vriezer. Haal het taartje een paar minuten voor serveren uit de vriezer zodat de chocola ietsje kan smelten.

Enjoy!

Chocoladetaartje2

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    suiker- zuivel- en glutenvrij