Chocola!

Op goed geluk

Regelmatig maak ik zelf chocola. Kokosolie en rauwe cacao is altijd de basis, en er zijn online verschillende recepten te vinden. Je hebt wel een zoetmiddel nodig en meestal wordt honing of ahornsiroop gebruikt. In dit recept zorgen de dadels voor de zoete smaak.

Het recept is ontstaan onder lichte stress: manlief een weekendje weg, drie jongens moesten naar bed, de keuken nog aan kant, de behoefte aan chocola was groot maar de reep die ik twee dagen eerder gekocht had was op (doen we meestal een week mee). Dus even snel, geen zin om een recept op te zoeken, op goed geluk.
En goed gelukt!

Chocola2

Nodig

4 eetlepels kokosolie
5 dadels (of meer als je echt een zoetekauw bent)
1 eetlepel gojibessen
4 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 eetlepel macapoeder (evt)
1 handje pecannoten
1 eetlepel vanille essence

Chocola!

Bereiden

Zet de gojibessen even in lauw water om te wellen. Ontpit de dadels en smelt de kokosolie au bain marie.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Giet de kokosolie bij de dadels, voeg de cacaopoeder, macapoeder, pecannoten en vanille essence toe en mix alles met de staafmixer. Voeg als laatste de gojibessen toe , giet het in de bakvorm en zet het een half uurtje in de vriezer.
Lik vooral de lepels en de kom af want ook zo is het al heerlijk!

Variatie

– voor een pittige variant kun je een beetje chilipoeder toevoegen
– in plaats van gojibessen kunnen je ook noten en/of rozijnen toevoegen
– als je geen losse noten in huis hebt, kun je bijv ook een lepel cashewpasta toevoegen, of evt pindakaas

Chocola3

 

    2 gedachten over “Chocola!”

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    suiker- zuivel- en glutenvrij